Theater research dag:
The Notorious IBE faciliteerde, i.h.k.v. de Proeftuin Dans, een theater research dag voor de doorontwikkeling van de dansvoorstelling A new dawn: for new tomorrows van theatermakers Redo Ait Chitt en Dominique Vleeshouwers. Zij werken toe naar de première van de voorstelling op 13 maart 2022 in Tivoli-Vredenburg te Utrecht. Samen met Peter Leung (regie) en Noortje van der Eijnden (video) doen zij verder onderzoek naar improvisatie en visuals, met livemuziek en dans. Met hulp van The Notorious IBE kregen de heren de beschikking over een select groepje internationale topbreakdancers, waaronder Red Bull BC One wereldkampioenen B-Girl Ami uit Japan en B-Girl Kastet uit Rusland. Deze compilatievideo werd gemaakt door planetnimbus.av.

Meer informatie over de theatervoorstelling A new dawn: for new tomorrows

Danser Redo Ait Chitt
Zonder enige medische verklaring werd Redo geboren met verschillende fysieke beperkingen.
Hij heeft een kortere rechterarm zonder ellebooggewricht en een totaal aan vijf vingers, twee aan zijn rechterhand en drie aan zijn linker. Hij mist zijn rechterheup, heeft een korter rechterbeen en loopt met behulp van een prothese. Ondanks al deze complicaties heeft Redo nooit toegelaten dat dit zijn leven negatief zou beïnvloeden. Als kind kreeg hij te maken met veel vooroordelen en tegenslagen. Hij weigerde gebruik te maken van alle speciale hulpmiddelen en aanpassingen die hem door artsen en specialisten werden aangeboden. Met veel vallen en opstaan is hij erachter gekomen waar zijn passie ligt: dans.

Meer informatie over: Redo

Slagwerker Dominique Vleeshouwers
Dominique studeerde in 2013 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. In 2020 won hij De Nederlandse Muziekprijs. Dit is de hoogste onderscheiding die door het ministerie van OCW aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, wordt uitgereikt. De prijs, die is ondergebracht bij het Fonds Podiumkunsten, wordt toegekend op advies van de Adviescommissie Nederlandse Muziekprijs.

Meer informatie over: Dominique

Bgirl Ami
B-Girl Ami Yuasa, afkomstig uit Saitama, Japan, is lid van de Good Foot-crew en de eerste B-Girl die lid is geworden van Red Bull BC One All Stars. Ze begon met breakdance op 10-jarige leeftijd, in 2009.

Meer informatie over: Bgirl Ami

Bgirl Kastet
B-Girl Kastet is onderdeel van de Russische breakdance crew 3:16. Ze is de Red Bull BC One B-Girl-kampioen van 2019 en 2020.
Kastet is de eerste breaker die ooit tweemaal achter elkaar de Red Bull BC One World Finals won. Kastet begon met breakdance in het najaar van 2010, op 12-jarige leeftijd.

Meer informatie over: Bgirl Kastet