Het zomert tijdens schrit_tmacher 2021!

Van 18 juni t/m 15 juli 2021 kan iedereen weer genieten van een boeiende mix aan dansstijlen, gezelschappen en choreografen vanuit de hele wereld tijdens de 26ste editie van het schrit_tmacher festival.

“We zijn er trots op om weer live een aantal premières van buitenlandse gezelschappen aan het Nederlandse publiek te mogen presenteren. Tijdens deze zomerse 26ste editie ligt een sterk accent op dansvernieuwing, actualiteiten en niet-westerse perspectieven,” vertelt Janneke Schmeitz, programmeur Dans en coördinator bij schrit_tmacher.

Dit jaar is het festival iets korter dan normaal maar zeker even spraakmakend als eerdere jaren. Deze editie vindt plaats in hybride vorm, met zowel OFF- als ONline activiteiten. Een boordevol programma met premières, voorstellingen, talks, films, exhibitions en nog veel meer. 

Ook Blurred Lines is te zien tijdens het festival. Nederlandse Muziekprijs-winnaar Dominique Vleeshouwers en Zwaan-winnaar Redouan “Redo” Ait Chitt werkten speciaal voor het schrit_tmacher festival aan een doorvertaling van deze aansprekende voorstelling. Concreet betekent dit dat er een extra muziekscore aan het stuk is toegevoegd.
Het publiek kan tijdens de opbouw en de warming-up, op de +1 van SCHUNCK in Heerlen, alvast een inkijkje krijgen in de voorstelling. De makers nemen het publiek vervolgens in een voorgesprek mee in het maakproces.

Bestel hier uw tickets voor schrit_tmacher.
Meer informatie: www.schrittmacherfestival.nl