Gaat dit nog lang duren?
Hoe lang houd ik dit nog vol? Gaan we ooit terug naar hoe het was of komt er een nieuw ‘normaal’? Welke rol speel ik hierin? Er is zoveel onzeker en ik heb zoveel vragen. Wie heeft voor mij het antwoord? Ga ik terug of vooruit?

Dit is de derde video uit de Press Pause serie en Danser Simon Bus vertolkt hier een eigen choreografie die hij speciaal voor de serie heeft ontwikkeld. De video is opgenomen in hét kunstmuseum van Limburg: Het Bonnefanten in Maastricht. Dit museum voor beeldende kunst is een van de drie provinciale musea in Limburg. Het Bonnefantenmuseum is vooral bekend vanwege de collecties middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en hedendaagse kunst.

Makers:
– Dans en choreografie: Simon Bus
– Muziek: Gert-Jan van Stiphout
– Video: Daniel van Hauten

Bekijk ook de andere video’s in de serie Press Pause:
Press Pause: intro
Press Pause: Fast Forward
Press Pause: Pause
Press Pause: Play

Het project Press Pause
Het project Press Pause biedt “ruimte aan makers” in de Stedelijke cultuurregio Zuid(-Limburg).
Dansmakers gebruiken conceptuele ruimtes en vertellen op eigen wijze welke impact de coronaperiode op hen heeft. Om een zo compleet mogelijk verhaal te vertellen, zijn zij de samenwerking aangegaan met andere kunstdisciplines uit de cultuurregio, zoals taal, muziek en film. Het resultaat is een vijftal video’s die een compleet verhaal vertellen waarmee we ons allemaal kunnen identificeren. Read more: