Première Dreamers op L1 TV

Op 28 december zou in Cultuurhuis Heerlen de dansvoorstelling Dreamers van choreograaf Mami Izumi in première gaan als onderdeel van festival Cultura Nova. Helaas is Cultura Nova 2020 vanwege de nieuwe coronamaatregelen afgelast. De voorstelling is daarom volledig te zien op L1 TV op dinsdag 29 december aanstaande om 18.30 uur en na afloop terug te kijken op www.l1.nl/culturanova.

Dreamers is een reflectie op onze samenleving door de blik van de amusementsindustrie met haar overdaad aan vreugde en verondersteld geluk. Hoe kunnen we onze identiteit vinden in een wereld waarin we voortdurend oppervlakkige rollen aan moeten nemen en deel uitmaken van sociale kringen om geaccepteerd te worden? Waarom is het belangrijk je eigen dromen achterna te gaan?

In Dreamers wordt met krachtige elementen van de amusementsindustrie in beweging, geluid en beeld een platform gecreëerd voor de authentieke reis van vijf individuen. Vijf breakdancers met hun persoonlijke verhalen, ervaringen, worstelingen, wensen, dromen en het verlangen om hun eigen plek te vinden in onze samenleving.

Achtergrond
Mami Izumi is een in Limburg gevestigde danser, choreograaf en bewegingsdocent. De laatste jaren heeft ze werk gemaakt onder de vlag van o.a. VIA ZUID. Eerder dit jaar won ze samen met Roshanak Morrowatian de BNG Bank Dansprijs 2020 voor hun voorstelling Polished.

Sinds 2019 werkt Mami nauw samen met breakdancers van HFC Dansstudio in Heerlen. Eerder presenteerden ze hun werk binnen het CO-LAB-programma op schrit_tmacher 2019 en 2020 en tijdens de opening van Cultura Nova 2019. Zo begon Mami te dromen over een avondvullende voorstelling. Ook de dansers zelf en crew-leider Jop Vermeersch voelden een grote drive om hier samen naartoe te werken en zo tevens te groeien als groep. De breakdancetechniek vereist controle, kracht en uithoudingsvermogen, dus een 45 minuten durende dansvoorstelling is een echte uitdaging, maar met Dreamers hebben ze samen hun droom waar kunnen maken!

Mami: “Als choreograaf wil ik de brug slaan tussen verschillende culturen om een dialoog aan te gaan, ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren. Niet alleen het maken van een dansvoorstelling van 45 minuten met breakdancers was een uitdaging, maar bovenal hoe we kunnen leren samen te werken vanuit verschillende talen en een gemeenschappelijke droom kunnen najagen. Ik nodig iedereen van harte uit om getuige te zijn van het eindresultaat, het moment waarop een nieuw hoofdstuk in de toekomst van deze dansers wordt aangeraakt!”

Credits
Concept, regie en choreografie: Mami Izumi
Teamleiding en choreografie: Jop Vermeesch
Muziek (productie en compositie): Brendan Gijzen
Dans: HFC crew (Joey, Marciano, Diego, Luc en Gianni)
Outside eye: Roshanak Morrowatian
Lichtontwerp: Jean-Lou Caglar
Tekst: Merlijn Huntjens

Producent: Stichting HFC Crew
Coproducenten: Cultura Nova en VIA ZUID

Subsidiënten: Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en Kickstart Cultuurfonds
Met dank aan: Cultuurhuis Heerlen