Project omschrijving

Partner informatie

VIA ZUID

Artist Profile

VIA ZUID

Limburg

Over VIA ZUID –
Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

VIA ZUID is een talentontwikkelingsorganisatie voor de professionele podiumkunsten in en vanuit Limburg. Jaarlijks worden zo’n twintig talentvolle makers, zoals choreografen, performers, regisseurs en componisten, begeleid richting een zelfstandige beroepspraktijk. Hun ontwikkeling op artistiek, zakelijk en publicitair gebied staat daarbij voorop.

Met VIA ZUID als coproducent en samen met producerende partners als festivals en culturele en maatschappelijke organisaties, realiseren de VIA ZUID-makers bijzondere voorstellingen en unieke projecten. Daarnaast ontwikkelt VIA ZUID eigen projecten (vaak in samenwerking met partners) om beginnende makers een podium en (nieuw) publiek te bieden, zoals Sneak Peeks, Talentlab, WijkZone en Winternights. Zo wordt het makersklimaat in Limburg op allerlei fronten verrijkt.

Op het gebied van dans werkt VIA ZUID nauw samen met SALLY Dansgezelschap Maastricht. Binnen het gezamenlijke Danslab krijgen choreografen de kans om nieuw werk te ontwikkelen. Daarbij is veel aandacht voor onderzoek en co-creatie met het publiek. In 2020 maken Roshanak Morrowatian (winnaar BNG Bank Dansprijs 2020 met Polished) en Jennifer Romen (meervoudig wereldkampioen hiphop) deel uit van het Danslab.

Als kernpartner geeft VIA ZUID mede vorm en inhoud aan de Proeftuin Dans. Bovendien zijn diverse VIA ZUID-makers betrokken bij de proeftuinprojecten.

WEbsite VIA ZUID

Polished – Teaser – By Roshanak Morrowatian and Mami Izumi

Foto’s