Project omschrijving

Partner informatie

The Notorious IBE

Partner informatie

The Notorious IBE

Heerlen

Over the Notorious IBE

The Notorious IBE is een meerdaags hiphop- en urban dansfestival gericht op insiders en buitenstaanders van de urban cultuur. Het festival, in 1998 voor het eerst georganiseerd biedt de bezoekers een unieke samenstelling van dans, muziek en culturele en educative programma’s. Gedurende een lang weekend presenteert het festivalprogramma’s en activiteiten op diverse indoor- en gratis toegankelijke outdoor-locaties in de stad. 

De organisatie streeft ernaar programma’s samen te stellen met een internationale relevantie die aansluiten bij de belevingswereld van de bezoekers. Steekwoorden daarbij zijn; laagdrempelig, actueel, vernieuwend, progressief, samengaan van traditie en innovatie en ruimte voor alle niveaus en leeftijden. De activiteiten zijn vooral gericht op participatie. Toegankelijk voor iedereen en open voor deelname, ongeacht het niveau. Op de straten en pleinen van de Heerlense binnenstad is volop ruimte voor ontmoeting. Contacten zijn makkelijk gelegd, ondanks de diversiteit aan talen die je om je heen hoort.

Iedere festivaleditie komt tot stand door een samenwerking met lokale, landelijke en internationale organisaties die hun eigen programma’s cureren, zelf artiesten uitnodigen en de eigen achterban; jongeren en jongvolwassenen tussen de 15 en 25 jaar, meebrengen.

Van een ‘underground strictly for the culture’ evenement in Rotterdam groeide The Notorious IBE in Heerlen in de afgelopen 12 jaar uit tot een toonzettend internationaal dansfestival met 15.000-17.500 bezoekers uit meer dan 45 landen. 
 
In 2019 presenteerde het festival samen met 25 partnerorganisaties ruim 70 programma’s op 10 verschillende locaties in het centrum van de stad.
Website The Notorious IBE

Best of the Notorious IBE 2019

Foto’s