Project omschrijving

Partner informatie

Nederlandse Dansdagen

Partner informatie

Nederlandse Dansdagen

Maastricht

Over Nederlandse Dansdagen

Festival de Nederlandse Dansdagen toont ieder jaar de top van de Nederlandse dans. Een breed publiek van dansliefhebbers en dansprofessionals vanuit heel Nederland en internationaal komen samen in Maastricht. Vanuit diverse locaties in de stad worden onder meer workshops, tentoonstellingen, films en natuurlijk voorstellingen georganiseerd die het erfgoed, de actualiteit en de toekomst van de Nederlandse Dans centraal stellen. Tijdens de Nederlandse Dansdagen komt de enorme diversiteit van klassiek ballet en moderne dans tot urban dance en performance art tot dans voor een jong publiek voorbij.

De Dansdagen toont, viert en stimuleert de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse dans met een groot en breed internationaal publiek. Naast o.a. de uitreiking van de belangrijkste dansprijzen van Nederland en verschillende werksessies waarin debat en verbinding wordt gestimuleerd, biedt het festival een programma gericht op een zo breed mogelijk publiek. Daarvoor zijn speciale programmaonderdelen ontwikkeld zoals Meestwerken, een unieke avond waarin alle grote dansgezelschappen op een podium te zien zijn, het project Dansthuis.nl waarin ontroerende verhalen van families gedanst worden of Club Tweak, een ultieme dancebeleving in een clubsetting. Festival de Nederlandse Dansdagen is er voor iedereen!

In 2020 opent de Nederlandse Dansdagen haar digitale podium. Met de aftrap vanuit dit digitale theater tijdens de Avond van de Nederlandse Dans op 1 oktober 2020 nodigt het festival iedereen uit om samen een week lang online dans te beleven, mee te praten, samen te maken, te dansen en elkaar online te ontmoeten. Het thema van deze speciale editie is #dansmetmij, een uitnodiging tot het gezamenlijk vieren en beleven van de Nederlandse dans.

Website De Nederlandse Dansdagen

Aftermovie NDD 2019

Foto’s