The Notorious IBE presenteert:
Avondvullend programma tijdens de Nederlands Dansdagen

Op 2 oktober, van 20.00-22.00, presenteert The Notorious IBE samen met vaste festivalpartners een avondvullend programma tijdens de Nederlandse Dansdagen. 

Urban dans, elektronische muziek, geproduceerde beats en moderne dans komen op bijzondere wijze samen tijdens de programma’s van: Open Your Mind, de Perfect Beat Challenge en met de solo Stimuli van Kunstbende 2020 winnares Dieke de Jong.

Open Your Mind
Open Your Mind is een uniek battle concept gericht op de fusie tussen een battle en improvisatietheater. Dansduo’s nemen het tegen elkaar op in een reeks uitdagingen en battle rondes. Gerenommeerde choreografen hebben, speciaal voor de Nederlandse Dansdagen, een challenge voor de duo’s bedacht. De challenges worden pas tijdens de battles aan de duo’s onthuld.

Open Your Mind is een competitie. Elke ronde kent winnaars en verliezers. Één duo gaat er vandoor met de hoofdprijs van € 600,- , de eer en de zogenaamde “bragging rights”.

Muziek: DJ Nobunaga voorziet de dansers van muziek afkomstig uit de meest vooruitstrevende elektronische en experimentele genres.
Jury: Shailesh Bahoran, Yordana Rodrigues, Simon Bus

Perfect Beat Challenge
Perfect Beat is een door The Notorious IBE ontwikkelde programmalijn gericht op beatmakers, muziekproducers en urban dansers. Speciaal voor de Nederlandse Dansdagen gaan drie gerespecteerde hiphop en urban beatmakers de challenge aan om binnen 2 uur een danschoreografie van muziek te voorzien. Drie dansers vertonen drie keer dezelfde danscompositie maar telkens voorzien van andere beats en sounds. De Beatmakers lichten hun keuze voor de muziek toe aan het aanwezige publiek. Een vakkundige jury kiest de beste beatmaker.

Performance: Keanah Simin, Elvedin Šiljdedić, Sharon Wesseling
Juryleden: Wouter Gulikers, Stephen Shropshire, LLoyd Marengo
Beatmakers: Subp Yao, Le Kacang, Y’skid

Winnaar Kunstbende 2020
Dieke de Jong sluit het programma af met de solo Stimuli. Dieke won in 2020 Kunstbende in de categorie DANS. In Stimuli neemt zij het publiek mee in de wereld van prikkels en hun gedaantes. Indrukken en zintuiglijke impulsen worden onder de loep genomen en prikkels ontmoeten elkaar op het podium. Een combinatie van uiterst en alledaags zorgt voor een verhaal met karakter. De grens wordt opgezocht, maar wat als deze wordt overschreden? Een mix van conceptuele improvisatie en choreografie laat ruimte voor prikkels die op het moment zelf vertaald kunnen worden naar dans.

Performance: Dieke de Jong

The Notorious IBE presenteert:
Landbouwbelang
2 oktober 2021 = 20.00 – 22.00
Tickets = €10,-