IBE X ND
Tijdens festival de Nederlandse Dansdagen, afgelopen oktober, daagde The Notorious IBE drie beatmakers uit om beats te creëren voor een hedendaagse danschoreografie op video. De beatmakers kregen slechts drie uur de tijd om een beat te creëren die dezelfde avond nog gebruikt zou worden bij een liveoptreden van dansers Keana Simin, Elvedin Siljdedic en Sharon Wesseling. De dansers kregen de muziekcomposities vooraf niet te horen. Zij speelden dezelfde voorstelling driemaal. Telkens begeleid door één van de, eerder die dag gemaakte, muziekcomposities. Het jurypanel, bestaande uit LLoyd Marengo, Shailesh Bahoran en Wouter Gulikers, koos de Heerlense producer Subp Yao als winnaar. Hij creëerde de meest passende beats en geluiden voor de choreografie. Dit verrassende concept vol cross-overs en creativiteit is zeker voor herhaling vatbaar.

Met dank aan: @oym.event @we.are.oxygen@nederlandsedansdagen@schrittmacher_festival @viazuid 

The Notorious IBE
IBE biedt d.m.v. muziek-, dans-, kunst- en culturele programma’s plek en ruimte om de hiphop-gerelateerde danscultuur te ervaren. IBE, het grootste en oudste hiphop en urban dance evenement van Nederland, is een festival waar zowel insiders als outsiders van de cultuur zich thuis voelen. 

Nederlandse Dansdagen
De Nederlandse Dansdagen toont ieder jaar de top van de Nederlandse dans. Een breed publiek van dansliefhebbers en dansprofessionals vanuit heel Nederland en internationaal komt samen in Maastricht.

Perfect Beat Challenge
The Perfect Beat Challenge is een door The Notorious IBE ontwikkelde programmalijn gericht op beatmakers, muziekproducers en urban dansers.

De winnaar
Subp Yao (Gert-Jan van Stiphout) is een artiest met zijn thuisbasis in Heerlen. Zijn leven draait om elektronische muziek. Zijn vermogen om verschillende genres te combineren heeft hem veel erkenning opgeleverd, met name van de grotere namen in de EDM-wereld.

Zijn muziek is te beluisteren via: SoundCloud

Video
De compilatie is gemaakt door: @cornfliks.io 🎥

Meer informatie over: Cornfliks