Video Gallery

Video Gallery2021-09-04T10:29:50+00:00

Jonge Limburgse makers gingen afgelopen jaar gepassioneerd en organisch met elkaar aan de slag, zonder vooraf gestelde kaders en restricties. Choreografen, dansers, filmmakers en muzikanten genoten van elkaars specialistische kennis. Het resultaat: een negental unieke video’s.

IBE X ND

Tijdens IBE X ND kregen drie beatmakers slechts drie uur de tijd om een beat te creëren. Die beat zou diezelfde avond nog gebruikt worden bij een liveoptreden van dansers Keana Simin, Elvedin Siljdedic, Sharon Wesseling. De dansers kregen de muziekcomposities vooraf niet te horen. Zij speelden dezelfde voorstelling driemaal. Telkens begeleidt door één van de, eerder die dag gemaakte, muziekcomposities.

Theater research dag

Toewerkend naar de premiere van de voorstelling in Tivoli-Vredenburg, op 13 maart 2022, deden Redo en Dominique samen met Peter Leung (regie) en Noortje van der Eijnden (video) verder onderzoek naar improvisatie en visuals, met livemuziek en dans. Met hulp van The Notorious IBE, in de vorm van een theater research dag, kregen zij de beschikking over een select groepje internationale top breakdancers waaronder Red Bull BC One wereldkampioenen BGirl Ami uit Japan en Bgirl Kastet uit Rusland. Deze recap video werd gemaakt door planetnimbus.av.

HFC X Breaking Harmony

Dansers van de HFC studio uit Heerlen treden samen op met de Koninklijke Harmonie Heerlen. Twee werelden die op het eerste oog niets met elkaar gemeen hebben blijken onverwachts zeer goed te matchen. Zowel breakers als de harmonie hebben beide een grote passie voor muziek en drums. En met deze gedeelde voorliefde gingen zij aan de slag.

Elisabeth Strouven

Elisabeth Strouven De voorstelling is geïnspireerd op het levensverhaal van de Maastrichtse Elisabeth Strouven (1600-1661). Zij was de oprichtster van klooster Calvariënberg en wijdde haar leven aan de zieke en arme medemens. Elisabeth Strouven is een voorstelling met dansers in zwart en wit. Wit staat voor de pure goedheid en onschuld die Elisabeth Strouven vertegenwoordigde. Zwart voor de angst, het onbekende en voor de reikende hand die Elisabeth meermaals accepteerde en weer afstootte. 

Breakin’ Harmony

Het project Breakin’ Harmony brengt werelden van breakdance en harmonie samen. Beide culturen zijn sterk vertegenwoordigd in Limburg. Onder leiding van Dominique Vleeshouwers en Redo Ait Chitt zijn breakdancers en harmonieën in Weert, Roermond en Heerlen aan de slag gegaan met een voorstelling waarbij de liefde voor drums centraal staat.

Blurred Lines

In de voorstelling Blurred Lines laten Nederlands muziekprijs winnaar Dominique Vleeshouwers en winnaar van de Zwaan Redouan “Redo” Ait Chitt zien hoe ze speels omgaan met opgelegde grenzen en beperkingen. Beperkingen leiden juist vaak tot creativiteit, zolang er maar ruimte is voor een open blik. Soms bevinden ze zich echter ook op onbekend terrein, niet wetende waar ze terecht komen.

Blijf Dansen

Ik wil dit jaar weer lachen, weer dansen! Er mag in het openbaar niet meer gedanst worden. We mogen niet meer bij elkaar op bezoek. Opa’s en oma’s missen hun kleinkinderen. Maar we moeten volhouden, en vooral blijven dansen.

Press Play

Press Play! Je mag weer bewegen. Dit is het tempo dat we gewend zijn. De balans van alledag. Terug naar het oude want we zijn de crisis inmiddels vergeten. Het is tijd voor het strand. Play is speels en een tikkeltje naïef, maar ook het weer mogen bewegen in je eigen tempo. Komt de wereld om ons heen weer sneller onder spanning te staan? Behouden we het tempo dat we nu gewend zijn of belanden we alweer spoedig in een chaotische versnelling?

Press Rewind

Gaat dit nog lang duren? Hoe lang houd ik dit nog vol? Gaan we ooit terug naar hoe het was of komt er een nieuw 'normaal'? Welke rol speel ik hierin? Er is zoveel onzeker en ik heb zoveel vragen. Wie heeft voor mij het antwoord? Ga ik terug of vooruit?

Press Pause

De lockdown treft ons allemaal. Pause is de lege bioscoopzaal, de lege portemonnee, de kelder die je eindelijk kunt opruimen en Pause is er opnieuw achter komen wat je nu echt wilt met je leven. De video is gefilmd in een lege theaterzaal van het Royal Theater in Heerlen. Dit is de tweede video uit de Press Pause reeks. Pause verbeeldt de ruimte en leegte, die we allemaal voelen.

Fast Forward

De chaos, het intreden van het vlugge onbekende. Fast Forward is de versnelling van de wereld om je heen, het niet kunnen bijhouden van de verandering. Het afscheid nemen van standaard dagtaken. Het schrap zetten om mee te kunnen drijven op de golf maar ook het vermoeden dat we klappen moeten incasseren. Fast Forward is vechten en we hebben gevochten. Maar willen we blijven vechten?

Project Press Pause

Het project Press Pause biedt "ruimte aan makers" in de Stedelijke cultuurregio Zuid(-Limburg). Dansmakers gebruiken conceptuele ruimtes en vertellen op eigen wijze welke impact de coronaperiode op hen heeft. Om een zo compleet mogelijk verhaal te vertellen zijn zij de samenwerking aangegaan met andere kunstdisciplines uit de cultuurregio, zoals taal, muziek en film. Het resultaat is een vijftal video's die een compleet verhaal vertellen waarmee we ons allemaal kunnen identificeren.