Dansproject Breakin’ Harmony

Dansproject Breakin’ Harmony

Nederlandse muziekprijs winnaar Dominique Vleeshouwers en winnaar van de Zwaan voor beste dansprestatie Redouan Ait Chitt werken samen met plaatselijke danscrews en harmonieën.

Terug naar waar het allemaal ooit begon: de straat. We brengen de hipste dansers uit Weert, Roermond en Heerlen samen met een groot orkest onder leiding van Nederlands’ beste danser en slagwerker. Harmonieën spelen in Limburg op hoog niveau en kennen een rijke traditie. Limburg heeft daarnaast ook heel goede breakdancers, maar deze zijn vaak minder bekend. Beiden delen ze de liefde voor drums. En wij gaan op drie plekken breakdancers en harmoniën bij elkaar brengen door ze samen te laten werken aan een optreden waar muziek en dans samenkomen. Dominique componeerde daarvoor muziek geïnspireerd op die van de Incredible Bongo Band. Het door deze band gecoverde “apache” is een klassieker binnen de hip hop muziek. Maar de muziek van de Incredible Bongo Band wordt ook door veel Amerikaanse marching bands gespeeld. Redo levert de choreografie bij de muziek.

Cultureel Lint Weert
De eerste uitvoering van het dansproject is zondag 20 september tijdens Cultureel Lint in Weert. De Harmonie St. Joseph uit Weert treedt dan samen op met breakdancers van dansschool Fresh in de tuin van de zusters Birgittinessen aan de Maasstraat. Hier zullen ook filmopnames gemaakt worden, net als in Roermond en Heerlen zal gebeuren. Van de opnamen wordt een mini-documentaire gemaakt.