Dansproject Blurred Lines

Nederlandse muziekprijs winnaar Dominique Vleeshouwers en winnaar van de Zwaan Redouan “Redo” Ait Chitt maken samen de voorstelling Blurred Lines. Wat als iets je passie is, maar je steeds te horen krijgt dat het niet kan?

Redo en Dominique merkten al snel dat zij dit allebei vaker te horen kregen. De een als breakdancer, de ander als slagwerker. En bij allebei blijkt de innerlijke drive toch sterker te zijn dan de grenzen die hen opgelegd worden. Stapje voor stapje breken ze allebei door deze kaders heen en blijven ze doorgaan met dat waar ze zoveel van houden, dans en muziek. In deze voorstelling staat die ‘strijd’ centraal, en laten Redo en Dominique zien hoe ze speels met deze grenzen omgaan. Beperkingen kunnen juist tot creativiteit leiden, zolang er maar ruimte is voor een open blik. Maar soms moeten ze ook onbekend terrein verkennen, niet wetende waar ze terecht komen.

In Blurred Lines ziet u indrukwekkend slagwerk, virtuoze dans, intieme klanken en beeldende bewegingen en gaan Redo en Dominique op zoek naar de (on)mogelijkheden voor twee performers op een podium.

Festival de Nederlandse Dansdagen
Voor Festival de Nederlandse Dansdagen ontwikkelden ze samen met regisseur Peter Leung en videomaker Gijs Granaat een digitale voorstelling van ongeveer 15 minuten, wat tevens de start zal zijn voor de ontwikkeling van hun avondvullende voorstelling Blurred Lines in 2021.

In Blurred Lines is indrukwekkend slagwerk, virtuoze dans, intieme klanken en beeldende bewegingen te zien en gaan Redo en Dominique op zoek naar de (on)mogelijkheden voor twee performers op een podium.

De digitale voorstelling zal op 4 oktober om 20.30 uur in première gaan via de kanalen van Festival de Nederlandse Dansdagen. Kijk voor meer informatie over het festival op: www.nederlandsedansdagen.nl.

Credits:
Titel: Blurred Lines
Muziek: Dominique Vleeshouwers & Jelle Verstraten
Dans: Redouan “Redo” Ait Chitt
Regisseur: Peter Leung
Productie: Angelo Martinus – Collabros
Co-productie: Nederlandse Dansdagen en Proeftuin Dans
Video: Gijs Mortier
Licht: Sacha Glastra van Loon